Zamieszczone przez piramida
uszkodzony ksenon- wymiana samej obudowy?
Zwiń
X
-
uszkodzony ksenon- wymiana samej obudowy?
Witam
parę dnu temu jakiś skur&^%$# wbij mi się w lewy przód auta na parkingu i uciekł- oczywiście sprawcy nie ma mimo zainstalowanej kamery straży wiejskiej- lista szkód: zderzak, błotnik, i pęknięta obudowa lampy przy zaczepie- lampa zaczęła parować od środka więc trzeba ją wymienić
jako że jest to ksenon z AFS cena powala- i teraz myślę czy dało by się kupić samą obudowę, np taką:
lub
i przełożyć "bebechy" do niej
myślicie że jest to wykonalne? czy pozostaje tylko zakup całej lampy kompletnej?
-
-
Współczuję, ale dlaczego nie kupisz używanego kompletnego reflektora xenonowego? Cena niewiele wyższa od tego halogena a przy odrobinie szczęścia znajdziesz z tego samego rocznika...
My tutaj na forum modzący swoje bolidy w wiekszości tak robilismy wymieniając halogeny na xenon. Cena używki "igły" startuje od około 500 PLZ.
Komentarz
-
-
Temat znam z autopsji. Najlepiej kupić używany reflektor. Obudowa nie może być po regeneracji, tzn. klejona, czy też po wymianie uchwytów! Ja za swoją zapłaciłem 500 zł. Przełożyć ze starego można moduł spryskiwacza, skrętu oraz przetwornicę. Ta ostatnia jest bardzo czuła na wilgoć. Jeśli lampa zacznie parować, to nie ma na co czekać. Umiejscowienie przetwornicy u spodu lampy powoduje, że para skrapla się właśnie tam co powoduje zwarcie i część ta nie nadaje się już do użytku. Generuje to dodatkowe koszty w wysokości ok. 150 zł za używkę.
Komentarz
-
Komentarz